Engjar
Hyttetomter på Skeikampen

Aktiviteter

SKEIKAMPEN ALPINSENTER

Skeikampen (800 moh.) er et av Norges mest snørike vintersportsteder. Skeikampen Alpinsenter har 11 heiser og 17 nedfarter med i alle vanskelighetsgrader med totalt 21 km preparerte nedfarter. Senteret har eget barneområde med heiser og bakker for de minste, og en moderne terrengpark med "easy line", "medium line" og "rail line". Barna har egen skøytebane, skilekeland, ake- og baseområde.

LANGRENN

Skeikampen har 200 km med egne langrennsløyper som er knyttet til langrennsløypene i Peer Gynt Skiregion og Kvitfjell. Totalt 600 km.

Skeikampen skistadion er under arbeid. Deler av anlegget er klart og hele anlegges ventes være klart til bruk sesongen 2017/18.

GOLF

Skei Golfklubb har Norges høyest beliggende 18 hulls golfbane (ca. 900 moh.). Banen ligger i og omkring seter og hytteområdet på Skeikampen med lange fairwayer og utspekulerte vannhindere.

TENNIS

Skeikampen Resort kan tilby flotte tennisbaner. Her arrangeres det hvert år flere turneringer og kurs.

BADING

Gode muligheter for bading i Skeiselva (Paradis) og i Veslesætervannet ved Austlid.

LANGSUA NASJONALPARK

Norges minste nasjonalpark, Ormtjernkampen nasjonalpark, er blitt større og har fått navnet Langsua nasjonalpark. Verneområdene ligger i lavfjellsområdene mellom Gausdal og Valdres.

PEER GYNT VEGEN

Fjellvegen på 57 km starter på Skeikampen og går til Dalseter i Espedalen. Vegen passerer Fagerhøy, Gålå og Fefor. Peer Gynt vegen gir flotte muligheter til å legge opp til fotturer eller sykkelturer med annet utgangspunkt enn Skeikampen.

Peer Gynt vegen gir deg også mulighet til å ta en rundtur om Gudbrandsdalen med Tretten, Fåvang, Ringebu, Harpefoss og Vinstra før du tar Peer Gynt vegen tilbake.

FOTTURER

Fjellet omrkring Skeikampen har vært benyttet som turområde i flere generasjoner og har et rikt stinett. Stinettet består av over 150 km med merkede stier i snaufjell og høyfjell. Området gir mulighet for kortere og lengre turer med utgangspunkt fra hytte eller leilighet. Langs stinettet finner du mange fine bademuligheter.

SYKLING

Sykling i området er en fantastisk opplevelse. Både langs Bjørnsonvegen, langs Peer Gynt vegen og i Vestfjellet finner du fine sykkelveier. Området gir mange alternativer enten du er en profesjonell syklist på jakt etter utfordrende traséer og spenning, eller om du vil ta en rolig tur med hele familien. Skeikampen har eget sykkelkart for stisykling. Skeikampen Resort tilbyr en ny pump track for terrengsyklistene fra sommeren 2014.

FISKE

Austlid Glåmhaugen hyttegrend ligger i området Gausdal Nordfjell. Her er det mange gode fiskevatn og elver, med ett fiskekort for hele området. Med fiskekort har du tilgang til over 40 vann og flere interessante elvestrekninger. Isfiske er mulig i Bennsjøen, Nisjuvatnet, Rausjøen og Sjøsetervatnet.

GAUSDAL

Segalstad Bru er kommunesenteret i Gausdal og er det største handelssentrumet i Gausdal. I Follebu finner du Aulestad som er Karoline og Bjørnstjerne Bjørnsons hjem i Gausdal. Det er et av Norges best bevarte kunstnerhjem.

Aulestad, Karoline og Bjørnstjerne Bjørnsons hjem

LILLEHAMMER

I Lillehammer finner du mange ulike tilbud, blant annet trivelig gågate, kino, museer, gallerier og et mangfold av arrangementer for store og små hele året.

Avstanden fra Skeikampen til Lillehammer er 38 km.

Hunderfossen familiepark

I Øyer (30 km fra Skeikampen) ligger Hunderfossen Familiepark. Parken har mange for små og store. Alt fra klatrepark til Eventyrslottet og Ivo Caprinos Eventyrgrotte.

Hunderfossen ligger like ved Hafjell Alpinanlegg (4 km kjøreavstand).

Norsk veimuseum

Norsk vegmuseum med historisk og teknisk veghistorie i et spennende ute- og innemiljø, ligger vegg i vegg med familieparken.

Norsk vegmuseum

Hafjell Alpinanlegg

I Øyer finner du også Hafjell Alpinanlegg, som er Norges 3. største alpinanlegg med et variert nedfartsnett og utfordringer for hele familien.

Hafjell Alpinanlegg ligger 30 km fra Skeikampen.

Kvitfjell Alpinanlegg

Litt lenger nord i Gudbrandsdalen ligger Kvitfjell Alpinanlegg, som arrangerer World Cup i utfor hvert år. Anlegget har over 800 høydemeter fra topp til bunn.

Kvitfjell Alpinanlegg ligger 40 km fra Skeikampen.